diensten

Conversie optimalisatie

Conversieoptimalisatie focust op het verhogen van het percentage websitebezoekers dat daadwerkelijk overgaat tot een aankoop of een andere gewenste actie uitvoert op de site. Het doel is dus om van meer bezoekers klanten te maken.
afrekenpagina voorbeeld webshop

Hogere conversies met huidige bezoekers

Door bewezen methoden en effectieve indelingen van bijvoorbeeld een webshop of dienstenwebsite toe te passen, kan het conversiepercentage aanzienlijk verhoogd worden. Het is zonde om bestaand verkeer verloren te laten gaan omdat bezoekers iets niet begrijpen of omdat de informatie niet duidelijk is.

FAQ

Veelgestelde vragen

Conversieoptimalisatie is het proces waarbij wordt gewerkt aan het verhogen van het aandeel bezoekers van een website dat overgaat tot een aankoop of het uitvoeren van een specifieke actie. Dit betekent dat je probeert een groter percentage van je bezoekers te converteren naar actieve gebruikers of klanten.

Met conversie-optimalisatie ligt de focus op het verhogen van de conversies zonder noodzakelijkerwijs meer verkeer naar de site te trekken, maar door beter gebruik te maken van de huidige bezoekers. Dit kan bereikt worden door bezoekers meteen duidelijk te maken wat het doel is van de inhoud op de pagina. Denk hierbij aan bewezen succesvolle modules voor afrekenpagina’s en/of een eenvoudige navigatie.

Conversiepercentage verwijst naar het percentage bezoekers dat een specifieke gewenste actie onderneemt op een website, zoals het plaatsen van een bestelling, het invullen van een contactformulier of het uitvoeren van een andere vooraf bepaalde handeling. Bijvoorbeeld, als een website op een dag 100 bezoekers heeft en 10 van hen een bestelling plaatsen, dan is het conversiepercentage voor die dag 10%, wat betekent dat 10 van de 100 bezoekers de gewenste actie hebben ondernomen.

Boost je bereik met advertenties